Onze werkwijze

Wil je meer weten over onze ambachtelijke werkwijze?

Hieronder lees je alles hoe wij ons fruit omtoveren tot heerlijke lekkere stroop!

Een goed bewaard familiegeheim van meer dan 150-jaar oud, steeds overgedragen van vader tot zoon, zes generaties lang.

De exacte kooktijden, soorten fruit en hun verhoudingen,…zijn allemaal belangrijke elementen die onze stroop zo lekker en zoet maken.

Een geheim recept dat altijd binnen in de familie Bleus zal blijven.

 
 
 
 
 

Haspengouw is het hart van de fruitstreek in Limburg. Honderdduizenden fruitbomen boordevol verse vruchten, zover het oog reikt.  Het is met al dit lekker fruit waarmee we telkens onze ketels vullen.

Na een grondige wasbeurt worden de 150-jarige oude koperen ketels telkens gevuld met peren en appelen met daarbovenop een laag met andere vruchten afhankelijk van de stroopsmaak die we die dag willen stoken. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Het gekookt fruit wordt uitgeperst in een grote verticale drukpers.Door de hydraulische kracht wordt het sap gescheiden van de pulp. Het ongefilterde sap vervolgens door de centrifuge om het volledig te zuiveren van fruitresidu.

Het zuiver fruitsap wordt op 50 brix graden overgepompt naar koperen indik ketels om afgewerkt te worden naar 72 brix graden, hetgeen ook een unieke, voortreffelijke en krachtige smaak en een onbeperkte houdbaarheid zonder het gebruik van enige bewaarmiddelen.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Na het oxyderen wordt de stroop in een koelbak overgedragen zodat de pectines de stroop vaster kunnen maken. Tenslotte koelt een warmtewisselaar de stroop af zodat ze nadien in potjes gevuld kunnen worden.