Kookboeken

STROOP’ door Dirk Onclin.

Een kookboek met talrijke lekkere gerechten met als hoofdingrediënt de Loonse stroop.Speciaal voor het boek werd ook aan een aantal grote chefs gevraagd om een recept op basis van oude en nieuwe stroopsoorten uit te werken.

Onder meer Jacques Colemont (Figaro), Christian Denis (Clos St.-Denis),Johan Lismont (Ambrozijn) en Wim Schoofs (e’Viedent) namen de uitdaging aan en verwerkten het natuurproduct Loonse stroop in lichte salades, stoer wild en frivole zoetigheden.

In het boek kun je uitgebreid kennismaken met hun creaties.Stroop is een boek dat op zeer originele wijze lekkere gerechten combineert met een stukje industriële archeologie.

STROOP‘ is verkrijgbaar in de betere boekhandel.

paperback met ca. 168 blz,
prijs:  19,50 Euro,
formaat: 185 x 245 mm.
ISBN: 978-905720289-6

Jeroen Meus

Ook bekende TV-chef Jeroen Meus maakt regelmatig gebruik van de Loonse stroop als toevoeging voor in zijn gerechten.
Hier zijn alvast enkele menu’s die u kan uitproberen. 
Smakelijk!

Strooptocht door 22 Limburgse toprestaurants

Fanny Kavse vroeg aan een aantal topchefs om een driegangenmenu (voorgerecht, hoofdgerecht en dessert) samen te stellen op basis van Loonse stroop. De chefs van o.a. ‘6 Zinnen’, ‘De Mijlpaal’, ‘De Kwizien’, ‘Vous Lé Vous’, ‘Vivendum’ en ‘Magis’ gingen op haar voorstel in en in geen tijd had Fanny 66 gerechten verzameld. Het boek is enkel verkrijgbaar via de auteur zelf, maar is uiteraard ook exclusief ontleenbaar via de bibliotheek van Zonhoven. Voor zoete lekkerbekken dus … of voor wie gewoon ideeën wil opdoen!

Heeft uzelf ook een lekkere suggestie met als ingrediënt onze stroop?
Laat het ons weten en we plaatsen uw recept met foto en naam op onze Facebookpagina!